Nem vintergryde

til 4 pers.

750 g oksesmåkød

1/4 selleri i stave

2 løg i både eller hakket

1 porre i små stykker

2 spsk. hakket hvidløg

2 spsk. hakket ingefær

1 spsk. hakket chilli

salt og peber

evt. 1/4 l piskefløde

Brun kødet og tilsæt resten af ingredienserne. Dæk næsten med vand, og lad gryden småsimre i 1 - 1 1/2 time. Monter evt. til sidst med piskefløde, jævn gryderetten med maizena og tilsæt evt. sovsekulør.

Denne opskrift kan også bruges til bovsteg, osso buco og andre "simre" kødstykker, simretiden skal blot forlænges efter kødstykkets størrelse.

Kan f.eks. serveres med kartofler, rodfrugtmos, ris eller couscous og en rødkålssalat.

Hakkebøf med ovnbagt selleri og rosenkål med rødløg og bacon

4 gode hakkebøffer

1 selleri skæres i stave og bages i ovnen med salt, peber og olie

1 pakke bacon skæres i mindre stykker og steges sprøde på panden. Groft hakket rødløg og rosenkål i kvarte steges kortvarigt med evt. med lidt honning eller sød chilisovs